zondag 21 juni 2009

Festivals

De weekenden beginnen opgevuld te raken met aktiviteiten. Zomers is het altijd druk, eigenlijk is het niet mogelijk om mee te doen met alles wat we zouden willen. Bruiloft dit weekend, volgende weekend gaan we naar Hemnesberget. Er is daar een Boot en fjord festival met veel aktiviteiten.
Ik moet een paar uur werken, daarna gaan we met Malin naar een consert met The Black Sheeps. The groep won noors en nordic junior MGP vorig jaar, ze zijn zo goed dat Ronald en ik het ook leuk vind om te gaan luisteren. Diverse lokale jeugdbands zit in de voorprogramma.

11. julie gaan Ronald en ik naar Trænafestivalen. Træna is een eilandgroep ver buiten in zee, precies op de poolcirkel. Het is het oudste vissersdorp van Noorwegen en bestaat uit meer dan 1000 rotsen en eilanden. De eilanden zijn zeker 9000 jaar bewoond volgens uitgravingen. Er wordt een festival gehouden van 3 dagen met veel goede artisten van binnen en buitenland. De hoofd atractie dit jaar is en hele goede noorse zanger Sivert Høyem. Hij gaat in een grot zingen waar de akustiek net is als in een katedraal. Wij zullen daar naartoe gaan voor een dag met de boot van een familielid (met weer voorbehoud). Ongeveer drie uur varen van Herøy waar de boot ligt in de haven. Dit zal wordt echt een topper worden deze zomer. Kijk hier voor meer informatie.
http://www.trena.net/index.php/english.html

Geen opmerkingen:

Een reactie posten